Læsetid: 3 min.

Sådan undgår du skade på bil

Skade_paa_bil

Undgå skade på din bil med disse 4 brugbare råd. Ikke alle skader på bil bliver meldt til forsikringsselskaberne pga. høj selvrisiko. Vi guider dig til at styre uden om dem hér.

Pas på … Bonk! Er uheldet ude, og du får skadet din bil, så er det for mange betryggende med en bilforsikring. En skade på bilen er noget, alle gerne vil være foruden. Men mere end hver tiende bil får i løbet af et år en eller anden form for skade*. Og det er blot de skadesanmeldelser, som forsikringsselskaberne modtager årligt.

For der ligger med sikkerhed en ordentlig portion skader, som aldrig bliver meldt, fordi det ikke kan betale sig, hvis du har en høj selvrisiko. De skader vil du sikkert gerne undgå. Vi giver dig nogle brugbare råd og betragtninger, som hjælper dig på vej, så du styrer uden om en skade på bilen.

Hos ABCforsikring går vi op i, at vores kunder har en god forsikring og føler sig i trygge hænder. Derfor får du faldende selvrisiko ved skadesfrihed, og samtidig stiger prisen ikke, hvis uheldet rammer. Har du lyst til at læse mere om vores fordele? Så kom i gang her.

 

Bilkabuler er en gængs skade på din bil

Det sker, som navnet måske antyder, når du er ude at handle eller holder parkeret et sted. Det er måske en af de mest frustrerende skader at få på sin bil, fordi synderen i mange tilfælde smutter uden at give sig til kende med kontaktoplysninger og notits om, at det var vedkommendes ansvar. Surt.

Derfor vil vi altid råde dig til at parkere strategisk. Med det mener vi; undgå at parkere ved siden af nogen, hvis det er muligt. Det kan godt være, at du er nødt til at gå de ekstra 10 meter, men det kan være godt givet ud – både for helbredet og din bil.

 

Er skaden sket? Det skal du huske

Hvis du havner i et uheld, sætter adrenalinen ind, og din krop kører i allerhøjeste gear. Her kan det formentligt knibe med at huske nogle essentielle informationer. Derfor denne huskeliste. Hvis der er andre bilister involveret, er det vigtigt, at du får:

  • oplysninger på bilisten, så det er muligt at køre en forsikringssag efterfølgende
  • navne og telefonnumre på eventuelle vidner
  • noteret (især) tidspunkt og lokation for bilulykken, det skal du bruge senere til dokumentation
  • taget et billede af ulykkesstedet, så du har mulighed for at gengive hændelsen med skitser.

 

Det er ikke lovpligtigt at have en kaskoforsikring i Danmark. Står du selv for at finansiere din bil, kan du slippe afsted med en ansvarsforsikring – hvis du tør. Skal du derimod ud at låne penge, så vil dit pengeinstitut formentlig kræve, at du tegner en kaskoforsikring for at kunne optage et lån hos dem.

Har du kun valgt at have den lovpligtige ansvarsforsikring, så vil du hæfte 100 % økonomisk, hvis du laver en skade på bilen.

Hos ABCforsikring får du fri kilometer, så du kan køre, som det passer dig. Du kan læse mere om vores bilforsikring via linket.

 

4 råd, der gør, at du (måske) undgår skader på bilen

1. Vær opmærksom

Du skal lige tjekke den snap, der lyste op på din telefon. Det går jo nok. Et øjebliks uopmærksomhed kan have fatale konsekvenser for dig, andre og din bil. Så husk at køre bil, når du kører bil. Orienter dig, overhold færdselsreglerne, og undgå unødvendig bremsning.

2. Tilpas din kørsel efter vejrforholdene

Står det ned i stænger på motorvejen, eller er vejen dækket af hvide snefnug, så gør du klogt i at sænke farten og ikke foretage hurtige manøvrer. Dårligt vejr er en af de faktorer, der øger risikoen for skade på bilen.

3. Hold din bil i topform

Vedligeholdelse er grundlaget for, at din bil kan yde sit bedste og dermed mindske risikoen for skader. Regelmæssige tjek hos mekanikeren er en god investering, hvis du vil føle dig sikker på landevejen.

4. Minimér risikoen for stenslag

Hold fornuftig afstand til den forankørende bilist. Hvis du kører på en grusvej eller et andet sted med løs belægning, er det en god idé med behørig afstand. Samtidig har du bedre mulighed for at reagere, hvis der kommer en hurtig opbremsning.

Vil du være ekstra påpasselig, er det muligt at påføre en stenslagsfolie på ruden, som beskytter yderligere. Får du alligevel en skade på bilen i form af et stenslag, så sæt et lille stykke tape over stenslaget, så det ikke udvider sig og bliver mere omfattende.

 

Du har hos ABCforsikring mulighed for en lang række tilvalg til din bilforsikring, der giver dig endnu mere ro i sindet, når du ruller af sted ud i trafikken. Du kan få syn for sagen med et enkelt klik.

*https://politiken.dk/forbrugogliv/art8621790/De-dyre-bilm%C3%A6rker-fylder-relativt-meget-i-statistikken

Det siger vores kunder: