Læsetid: 4 min.

Forsikring ved alvorlig sygdom – sådan er du stillet

Omkring ⅓ af alle danskere får kræft i løbet af deres liv. Heldigvis overlever langt de fleste, og det gør de bl.a., fordi vi har et godt sundhedsvæsen, gratis behandling og dygtige læger.

Desværre kan ventelisterne også til tider være lange. Men så er det godt, at der nogle gange er sygehuse eller hospitaler i udlandet, der er eksperter i at behandle specifikke kræftsygdomme, som lægerne herhjemme måske ikke har så meget erfaring med. I sådan et tilfælde er det rigtig smart at have en forsikring, der dækker behandlinger i udlandet og en lang række udgifter forbundet hermed. 

Kræft er bare én af de sygdomme, der er omfattet af forsikring for kritisk sygdom. Forsikringen dækker en række ydelser og behandlinger ifm. alvorlige og/eller livstruende sygdomme som f.eks. kræft og transplantation.

I dette blogindlæg fortæller vi dig meget mere om vores forsikring ved alvorlig sygdom, hvad den dækker, kriterierne for gyldighed og alt andet, du har brug for at vide for at blive klogere. 

 

Hvad er alvorlig sygdom? 

Alvorlig eller kritisk sygdom er en fællesbetegnelse for sygdomme, der er enten meget alvorlige eller decideret livstruende. Det varierer fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, hvilke kritiske sygdomme der er omfattet af forsikringen, og derfor får du herunder en liste over kritiske sygdomme og behandlinger, som er dækket i vores police:

  1. Kræftbehandling
  2. Hjerte-kar-behandling 
  3. Neurokirurgi
  4. Transplantation. 

Det vil sige, at hvis du får konstateret f.eks. kræft, kan du modtage behandling i udlandet og få udgifterne dækket af os i samarbejde med Dansk Sundhedssikring. Det forudsætter dog, at du får udarbejdet en behandlingsplan i samarbejde med Further. 

Further er et spansk sundhedsagentur, som samarbejder med Dansk Sundhedssikring og er specialiseret i kritisk sygdomsbehandling. De er til stede i mere end 30 lande på verdensplan, og det betyder, at de kan give den mest kvalificerede rådgivning om, hvilke hospitaler og sygehuse rundt omkring i verden der er mest anbefalelsesværdige til behandling af forskellige kritiske og alvorlige sygdomme. 

 

Sådan anmelder du kritisk sygdom til forsikringen 

Hvis du får konstateret en af de nævnte sygdomme fra ovenstående liste over kritiske sygdomme, skal du starte med at kontakte Dansk Sundhedssikring telefonisk på 70 20 61 21. 

Derefter sendes sagen videre til Further, som i første omgang skal vurdere, om sygdommen eller tilstanden er omfattet af din forsikring. Further indhenter de nødvendige helbredsoplysninger om dig med dit samtykke, og det kan også være, du selv skal levere nogle oplysninger til dem. 

Når de har modtaget alle relevante og nødvendige oplysninger, vurderer de, om du er dækket af forsikringen for alvorlig sygdom. Hvis du er det, kan du vurdere, om du overvejer behandling i udlandet. Takker du ja, udarbejder Further en liste over relevante hospitaler eller behandlingssteder til dig, som du nu har mulighed for at undersøge og tage stilling til.

Nu skal du bekræfte, at du gerne vil behandles på et af de anbefalede behandlingssteder, og vælge, hvilket det skal være. Når Further har modtaget bekræftelsen, går de i gang med at planlægge behandlingsforløbet og alle detaljer ifm. rejsen. Dette sker gennem Concierge-ordningen, som også er omfattet af forsikringen. Denne ordning dækker bl.a.:

  • sagsoverblik
  • tilrettelæggelse af rejse 
  • booking af ophold
  • efterbehandling og pleje
  • ambulancetransport
  • behandlingsplan 
  • medicinsk udstyr.

Dette gælder både dig og en eventuel ledsager (som skal godkendes), f.eks. et familiemedlem eller en nær ven eller veninde, som du gerne vil have støtte fra gennem dit ophold og din behandling. Desuden dækker forsikringen også eventuelle udgifter til medicin eller pleje efter hjemkomst frem til udgangen af den gældende dækningsperiode, som er 36 måneder fra start til slut. 

Du kan læse de specifikke betingelser og undtagelser for policen på vores hjemmeside under fakta og vilkår, hvor du finder en oversigt over alle vores forsikringsydelser, og hvad de helt præcist indeholder. 

 

Få en second opinion af speciallæger og en detaljeret gennemgang af journaler

Hvis du får konstateret en af de oplistede alvorlige sygdomme, altså kræft eller hjerte-kar-sygdom, eller får besked om, at du har et alvorligt behov for neurokirurgi eller transplantation, kan du gennem forsikringen bede om en second opinion. 

En second opinion er en faglig vurdering af en læge, som ikke er din egen. Det kan være en fordel, fordi din egen læge typisk kender dig godt og derfor kan have nogle indgroede og ubevidste forudindtagelser, som kan påvirke vedkommendes lægefaglige vurdering. I vores tilfælde vil en speciallæge tage et kig på dine journaler og din tilstand og lave en uvildig vurdering. Formålet er at få bekræftet diagnosen eller behandlingen samt at få et bud på en optimal behandlingsplan. Du kan få én second opinion pr. skade.

 

Bestil forsikring ved alvorlig sygdom sammen med din sundhedsforsikring 

Er du interesseret i at blive forsikret og forbedre dine behandlingsmuligheder ved alvorlig eller kritisk sygdom, så er denne forsikring noget for dig. Du kan også medforsikre ægtefælle, samlever og børn for et ekstra beløb, så de har samme dækning som dig selv.

Bemærk at der skal udfyldes en helbredserklæring ved indtegning – og at bestående sygdomme undtages. 

Du kan blive forsikret ved alvorlig sygdom særskilt eller sammen med din sundhedsforsikring. Vælger du at samle alle dine forsikringer hos os eller et andet forsikringsselskab, er der ofte penge at spare. 

Det siger vores kunder: