Læsetid: 4 min.

Bilforsikring med vejhjælp – hvad er det?

En bil er en risikofyldt investering. For langt de fleste bilejere er en bil en investering i tid og fleksibilitet, men det er sjældent en god forretning, da det er dyrt at have bil, og de falder hurtigt i værdi. Derfor kan det være en god idé at tegne en bilforsikring med de rette tilvalg, så du er sikret mod store, dyre værkstedsregninger – for de kommer før eller siden. Læs om bilforsikring og tilvalg her.

Når du tegner din bilforsikring hos ABCforsikring, kan du tilvælge vejhjælp fra SOS Dansk Autohjælp. Vejhjælp hjælper dig, hvis du er på farten, og der sker et uheld, din bil bryder sammen, du efterlader nøglerne bag låste døre eller noget helt fjerde. Derfor er det også en praktisk tilvalgsforsikring, hvis du kører meget, f.eks. hvis du pendler eller ofte er på køretur rundt i landet. 

Det kan nemlig være en dyr affære at få hentet bilen af en redningstjeneste, og ofte tager det også lang tid. SOS Vejhjælp er i gennemsnit fremme ved bilister på 35 minutter, så du hurtigt kan komme videre i teksten.

I dette blogindlæg vil vi gennemgå, hvad vejhjælp er, og hvordan du bruger det. 

 

Hvad dækker SOS Vejhjælp? 

SOS Vejhjælp, eller SOS Dansk Autohjælp, som det også kaldes, dækker privatbiler på maks. 3.500 kg. på ture rundt i Danmark (med undtagelse af Færøerne og Grønland). SOS Dansk Autohjælp hjælper dig, hvis din bil pludselig stopper med at køre, f.eks. pga. et dødt batteri, punkteret dæk, tom tank, færdselsuheld eller motornedbrud. 

Tre gange årligt kan du ringe efter Dansk Autohjælp omkostningsfrit. Vejhjælp kører ud til stedet, hvor du er gået i stå, og forsøger i første omgang at reparere bilen på stedet. Kan det ikke lade sig gøre, bugserer de bilen til dit ønskede værksted, eller hjem til dig selv. Her bliver bilen repareret, så du igen kan blive køreklar, og herefter sendes regningen til ABCforsikring. Har du behov for det, kan du leje en erstatningsbil jf. vilkårene i policen.

 

Kan jeg bruge autohjælp, hvis jeg er på vej på camping? 

SOS Dansk Autohjælp gælder som udgangspunkt kun privatbiler på op til 3.500 kg. Er du en glad campist, der gerne vil sikres på vej til campingpladsen, skal du tilkøbe abonnementet vejhjælp til campingvogn, der dækker både lejede, lånte og ejede campingvogne. Det kan f.eks. være i tilfælde af: 

 • et punkteret dæk
 • et hjul, der falder af
 • mekaniske nedbrud
 • fastkørsel i mudder.

Tillægsabonnementet med vejhjælp til campingvogn inkluderer også bugsering og fragt af campingvognen til værksted eller hjemadresse.

Vi har forfattet et helt blogindlæg om forsikring til campingvogne, og hvad du skal være opmærksom på, inden du anskaffer dig en campingvogn. Det kan du læse her.

 

SOS Rødt Kort – vejhjælp i Europa

Har du tegnet kaskoforsikring på din bil, er den hos langt de fleste forsikringsselskaber, inkl. ABCforsikring, omfattet af Rødt Kort-ordningen hos SOS International, som er den del af Dansk Autohjælp, der opererer i udlandet. Det vil sige, at du, uanset hvor i Europa du befinder dig, har adgang til redningshjælp, hvis din bil eller motorcykel går i stå. 

Rødt Kort dækker bl.a.: 

 • vejhjælp på stedet, hvor skaden er sket
 • bugsering til værksted
 • hotel
 • nødvendig transport
 • hjemtransport af bil eller MC 
 • leje af lånebil
 • hjemrejse.

Så du kan altså trygt nyde at tage på bilferie i udlandet, uden at skulle bekymre dig om uforudsete udgifter og ekstraregninger. 

 

Hvordan bruger jeg Rødt Kort? 

Rødt Kort fungerer via en app af samme navn. Forestil dig, at du er på vej til Sydfrankrig. GPS’en har styr på vejen, fartpiloten er sat til … men halvvejs gennem landet bryder din bil sammen på en firesporet motorvej, og du kan ikke komme videre. Har du orienteret dig, og er du stedkendt nok til at kunne beskrive over for en medarbejder, hvor du befinder dig, så du kan få vejhjælp? De fleste vil nok svare nej, og så er gode råd dyre.

Med Rødt Kort-appen anvender du telefonens GPS til at finde ud af, hvor du er, og det er altså rigtig smart, hvis du befinder dig et sted i udlandet, du ikke helt kender. Du kan læse mere om Rødt Kort-appen på SOS’ hjemmeside her.

 

Hvis du kommer til skade eller bliver syg under kørsel

Selvom du er sund og rask, er du aldrig sikret mod pludselig sygdom eller skader, når du kører bil. Begge dele kan resultere i, at du ikke kan køre videre – også selvom bilen fungerer upåklageligt. 

Skulle det ske, at du pludselig bliver ude af stand til at køre bilen, hjælper din forsikring med vejhjælp også. Dansk Autohjælp assisterer både med transport af bilen til din bopæl, og yderligere sørger de for at fragte dig og evt. passagerer til nærmeste læge eller behandlingssted. Dette gælder dog kun, hvis det er en akut opstået skade eller sygdom, og ikke hvis det er noget, du har fået konstateret på forhånd, f.eks. epilepsi.

Det er dog vigtigt at bemærke, at står det så slemt til, at du har brug for ambulance eller akut medicinsk behandling, skal du ringe efter Falck – SOS Dansk Autohjælp kan nemlig ikke yde hverken læge- eller redningshjælp. 

Eksempelvis kan et piskesmæld være slemt nok til, at du ikke kan køre videre, fordi du ikke kan orientere dig til siderne, men ikke så akut, at det kræver behandling nu og her. I sådan et tilfælde kan SOS Dansk Autohjælp køre dig til en læge eller skadestue, der kan se på skaden. Får du derimod et ildebefindende, kan det være nødvendigt med livreddende førstehjælp, og i så fald er det en ambulance, der skal transportere dig. 

 

Vi svarer på alle dine spørgsmål 

Har du spørgsmål til dine forsikringer, er du altid velkommen til at kontakte os på mail eller telefon. Du finder vores kontaktoplysninger i bunden af siden. Du kan også prøve vores prisberegner, hvis du overvejer at samle alle dine forsikringer hos os. Det er nemt, hurtigt, uforpligtende og gratis.

Det siger vores kunder: