Læsetid: 4 min.

Hvad er en ulykkesforsikring?

ulykkes_forsikring

Er du på jagt efter en ulykkesforsikring? Nedenfor guider vi dig igennem, hvad en ulykkesforsikring er, og hvorfor du skal have en.

Måske tænker du: ”Jeg er forsigtig og kommer aldrig til skade – så jeg behøver ikke en ulykkesforsikring.” Men alle kan komme ud for en ulykke, om det så er i et trafikuheld, på cyklen eller i et fald på ski. Selv den mest forsigtige person kan ikke forudse, hvad der kommer til at ske.

Derfor er det vigtigt at have en god ulykkesforsikring, der kan hjælpe dig videre, hvis uheldet skulle være ude. I dette indlæg gør vi dig klogere på, hvad en ulykkesforsikring er, og hvorfor du ikke må gå uden om den.

Hvorfor skal man have en ulykkesforsikring?

En ulykke kan vende op og ned på dit liv – både i forhold til smerter, livskvalitet og økonomi. Det gælder også, selvom du måske tænkte, at det blot var en lille skade. Selvom vi i Danmark har et godt og stærkt sundhedssystem, hvor langt de fleste behandlinger bliver dækket, gælder det ikke, hvis du får varige mén.

For selv den mindste skade kan give varige mén. Mén, der kan gøre, at du skal nedsætte din arbejdstid, skifte arbejdstype eller helt stoppe med at arbejde. Det er altså udgifter, som sundhedsvæsnet ikke kan dække.

Når det gælder din krop, din økonomi og endda dit liv, er det bedre at være på den sikre side. Derfor er det vigtigt at være dækket med en ulykkesforsikring, så du kan føle dig sikker, hvis uheldet skulle ske.

Kort fortalt: Hvad er en ulykkesforsikring?

Forsikringer er der nok af, og det kan være svært at adskille de forskellige typer fra hinanden. For hvad er en ulykkesforsikring sammenlignet med for eksempel en indboforsikring – og hvornår og hvor meget er du dækket ind?

Lad os starte med at få det på det rene: En ulykkesforsikring er en forsikring, der dækker dig i forbindelse med ulykker eller anden form for tilskadekomst. Det gælder både i og uden for arbejdstiden (hvis du vælger en heltidsulykkesforsikring) – ude eller hjemme.

Der er flere ting, der afgør, hvad du får udbetalt ved en ulykke. Først og fremmest er det de varige mén, du får efter ulykken, og så størrelsen af din forsikringssum. En ulykkesforsikring bliver ofte sat i brug ved varige mén fra fem procent. Det betyder, at du kan blive dækket, hvis dine mén tager minimum fem procent af din funktionalitet.

Erstatningen bliver fundet ved at gange procentdelen af din méngrad med forsikringssummen. Det er værd at have med i dine overvejelser, når du skal vælge forsikring og forsikringssum. Bemærk at du kan opnå tillægserstatning allerede fra 20 % invaliditet i ABCforsikring, samt dobbelterstatning fra 30 %.

Hvad dækker en ulykkesforsikring?

En ulykkesforsikring dækker typisk flere forskellige ting – og det kan være forskelligt fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, hvad der dækkes. Normalt er der dog nogle faste elementer, som er ens ved alle forsikringer.

Hos ABCforsikring dækker ulykkesforsikringen som standard, med undtagelser:

 • invaliditet
 • behandlingsudgifter i forbindelse med en ulykke
 • tandskader som følge af en ulykke
 • standarddækning ved dødsfald som følge af ulykke. Her skal du være opmærksom på, at det ikke gælder ved et naturligt dødsfald, men kun ved ulykke – og at det også er en særdeles god idé at være ekstra forsikret gennem en ’rigtig’ livsforsikring.

Det vil typisk være disse punkter, som mange ulykkesforsikringer dækker.

Du vil ofte også have flere tilvalgsmuligheder, som gør at du er godt dækket ind i forskellige situationer. Det kunne være, hvis du for eksempel står på ski, hvor du skal udvide din forsikring for at være dækket, fordi du på ski er i større risiko for skade. Det kunne også være tilvalg som eksempelvis:

 • tyggeskader
 • anden alvorlig sygdom (muligt i ABCforsikring, men ikke typisk i markedet)
 • brudskader (hurtig erstatning, uden varigt mén)

Du kan derfor typisk tilpasse din ulykkesforsikring, så den passer til dine behov og de situationer, du ofte befinder dig i.

Hvad koster en ulykkesforsikring?

Prisen på en ulykkesforsikring afhænger af flere faktorer, som du skal have med i dine beregninger. Faktorer, der påvirker, hvad en ulykkesforsikring koster, kan være:

 • Dit arbejde – hvis du fx arbejder i et risikofyldt erhverv, vil forsikringen være dyrere, når du er heltidsdækket.
 • Omfang af dækning – her er det vigtigt at overveje, om du både skal dækkes i fritiden og arbejdstiden. Vi anbefaler heltid, selv om du også er dækket af den lovpligtige arbejdsskadeforsikring, når du er på arbejde (gælder ikke selvstændige, uden for selskabsform). Fritidsdækning er selvfølgelig billigere.
 • Om dine børn også skal forsikres – hvert barn får typisk sin egen forsikring.
 • Din forsikringssum – her afhænger prisen selvfølgelig af, hvor meget du gerne vil have din sum til at være. Du kan vælge mellem flere sumvarianter.

Typisk vil det også være billigere for dig at samle dine forsikringer det samme sted. Derfor er det en god idé altid først at beregne om det er billigere for dig at samle ulykkesforsikringen med dine andre forsikringer.

Ved langt de fleste forsikringsselskaber får du tilsendt en specifik pris på din ulykkesforsikring, efter de har fået information om dig i forhold til både dit erhverv, fritid og ønsker. På den måde vil du få oplyst en pris, der matcher dine behov/ønsker.

Få din ulykkesforsikring hos ABCforsikring

Hos ABCforsikring kan du føle dig tryg med den bedste dækning. Vi giver dig en ulykkesforsikring med en solid dækning, hvor vi, som nævnt, yder tillægserstatning allerede fra 20 % méngrad. Og endda tilbyder mulighed for dækning ved brud og/eller alvorlig sygdom – både for børn og voksne (disse tilvalg udløber ved 65. år). Hos os får du en god forsikring, til en pris der er til at betale.

Du kan læse meget mere om dine muligheder for en ulykkesforsikring her.

Og ellers er vi ikke længere end et kald væk. Bare ring på 7025 5005. Vi står altid klar med mere information om skadebehandling eller forsikringer, så du kan komme sikkert videre.

Det siger vores kunder: