Læsetid: 3 min.

Undgå ufrivillig forsikringssvig

Forsikringssvig er en alvorlig forbrydelse, der rammer forsikringsselskaber og skader samfundet som helhed. Det er ikke kun ulovligt; det påvirker også forsikringspræmierne og kan have alvorlige konsekvenser for de personer, der bliver fanget i at snyde systemet. Som en ansvarlig borger og forsikringstager er det vigtigt at forstå, hvordan du forebygger forsikringssvindel og beskytter dit eget omdømme. Er du først blevet opsagt fra et forsikringsselskab, kan det nemlig være rigtig svært at komme ind hos et nyt.

Det er langt fra alle former for forsikringssvig, der begås med vilje eller bevidst, og derfor vil vi i dette blogindlæg kigge nærmere på nogle af de forholdsregler, du kan tage, for at undgå at blive involveret i ufrivillig forsikringssvindel og bevare din integritet som forsikringstager.

 

Vær ærlig og gennemsigtig omkring din forsikrings-historik

Den første og vigtigste regel er at være ærlig og gennemsigtig i dine forsikringspapirer, når du ansøger om en forsikring. 

Når du ansøger om en forsikring, skal du bl.a. give forsikringsselskabet oplysninger om dig selv, din ejendom og din køreprofil. Lad være med at tilbageholde relevante oplysninger eller prøve at pynte på sandheden, for at få en lavere forsikringspræmie. Det kan ikke bare føre til afvisning af din ansøgning, men kan også have alvorlige konsekvenser, hvis forsikringsselskabet senere opdager, at du har givet forkerte eller vildledende oplysninger.

 

Undersøg og forstå din forsikringspolice

Det er afgørende, at du læser og forstår din forsikringspolice i dybden. Få styr på dækningerne, undtagelserne og de vilkår, der er gældende for din specifikke forsikring. På den måde undgår du misforståelser og kan handle i overensstemmelse med policen, hvis der opstår en skade. Husk, at du altid kan ringe til dit forsikringsselskab og få hjælp til at forstå dine forsikringer, hvis der er noget, du er i tvivl om. Har du dine forsikringer hos os, kan du få fat i os på kundeservice@abcforsikring.dk eller 70 25 50 05. Du kan finde vores generelle forsikringsvilkår her.

 

Du kan aldrig dokumentere for meget

Er du ude for en skade eller et tab, skal du vide, at du aldrig kan dokumentere for meget. Tag billeder, notér tidspunktet for hændelsen, og saml alle relevante dokumenter og kvitteringer. Er der en anden part involveret, er det en god idé også at få dennes informationer. Grundig dokumentation hjælper med at bevise, at din sag og dit erstatningskrav er legitimt og reelt, og det forebygger mistanke om svig eller svindel.

 

Undgå at fremsætte unødige krav

Er din bil blevet påkørt, eller har du været udsat for tyveri? Når uheldet er ude, er det naturligt at anmelde sagen til forsikringsselskabet – det er jo derfor, man tegner en forsikring. Men undgå for alt i verden at fremsætte uretmæssige krav eller prøve at opblæse skadens omfang for at få en større udbetaling. Med andre ord: Vær ærlig omkring tingenes værdi, skadens omfang og alt andet omkring sagen, og lad være med at forsøge at få en højere erstatning, end du har ret til.

I dette indlæg kan du læse om, hvad du skal gøre, hvis du er udsat for tyveri eller røveri.

Ærlighed og integritet i dine sager er afgørende for, at du fortsat bliver anset som en ansvarlig og fornuftig forsikringstager – og at du kan få lov til at beholde din forsikring hos det pågældende selskab. 

 

Samarbejd med forsikringsselskabet

Hvis du vil være på god fod med dit forsikringsselskab, er det altid en fordel at være samarbejdsvillig. Det indebærer bl.a. at besvare spørgsmål, give nødvendige oplysninger i tide og være villig til at hjælpe med at søge yderligere information ifm. en sag, hvis forsikringsselskabet efterspørger dette. 

 

Ved mistanke om forsikringssvindel

Vær opmærksom på tegn, der peger i retning af forsikringssvindel. Dette kan f.eks. være et overdrevent antal skadeanmeldelser, konsekvent overdrivelse af værdier, eller usammenhængende udsagn fra vidner.

Hvis du har mistanke om, at nogen forsøger at begå forsikringssvindel, bør du rapportere det til dit forsikringsselskab eller myndighederne. Vi ved godt, at det for mange kan være grænseoverskridende at anmelde den slags, særligt hvis det er folk, du kender. Men det at forebygge forsikringssvindel er ikke kun et spørgsmål om at være retskaffen; det handler i lige så høj grad om at bevare din egen integritet som forsikringstager, og netop dén er utrolig vigtig for din egen fremtid og økonomiske sikkerhed. 

Forsikringsaftaler bygger på tillid, så ved at være ærlig, transparent og samarbejdsvillig og ved at undersøge og dokumentere skader og tab grundigt, kan du beskytte dig selv mod beskyldninger om forsikringssvig eller -svindel og forblive en troværdig kunde.

Det siger vores kunder: