Læsetid: 4 min.

Køb en hundeforsikring til din bedste ven

Hunde_forsikring

Åh, nej! Fido ville jo bare gerne lege, men kom til at ødelægge naboens nyanlagte græsplæne, med rullegræs. Selv den sødeste og mest trofaste hund kan komme til at ødelægge andres ting i et legesygt eller kedsommeligt øjeblik. Når uheldet er ude, er gode råd dyre. Heldigvis har du og din hund en ansvarsforsikring, der dækker – ikke?

Som hundeejer bør du sætte dig ind i, hvilke forsikringer der er nødvendige, og hvilke forsikringer der er gode at have. Vi sætter dig ind i alt omkring hundeforsikringer her, så læs med, og bliv lidt klogere på forsikringer til din hund.

Hvilke hundeforsikringer er obligatoriske?

Der er overordnet tre forskellige forsikringer til hunde:

  • Hundeansvarsforsikring
  • Hundesygeforsikring
  • Figurantdækning.

Den første, ansvarsforsikring til hunde, er lovpligtig og dækker, hvis din hund forvolder skade på andre eller andres ting. En hundesygeforsikring er ikke lovpligtig, men vi vil anbefale dig at tilkøbe den, da det kan være en bekostelig affære at tage din hund til dyrlægen. Sådan en tur kan nemt løbe op i mange tusinde kroner. Husk at denne skal købes inden hunden bliver for gammel – typisk skal den være under 6-8 år. Den sidste, figurantdækning, skal du have, hvis du går til træning med din hund, fordi der er større risiko for skader på andre deltagere, hunde og objekter. Og for at disse potentielle skader skal være dækket af din forsikring.

De 5 mest almindelige helbredsproblemer hos hunde

Selvom din hund vokser op i et godt og trygt hjem, er der risiko for en række helbredsproblemer, og derfor er det altid en god idé at tegne en hundesygeforsikring. Et akut besøg hos dyrlægen kan nemlig koste op mod 15.000 kr. – og for de fleste er det mange penge, samt noget man typisk ikke har budgetteret med.

Racen spiller en stor rolle for, hvilken type af sygdomme og problemer din hund er mest disponeret overfor, men her er de fem mest gængse sygdomme og helbredsproblemer blandt hunde generelt:

  1. Hudproblemer

Hudproblemer hos hunde kan skyldes infektioner, allergier eller parasitter, og de viser sig ved rød og hævet hud, der ofte klør, eller ved forandringer i pelsen. Din hunds pels skal helst være skinnende og glat, og du bør opsøge læge, hvis pelsen pludselig ændrer sig.

  1. Urinvejsproblemer

Mange hunde døjer med urinvejsproblemer. Desværre er det en lidelse, som er svær at få øje på, fordi mange tror, at problemerne skyldes manglende træning eller opdragelse, når hunden tisser på gulvet. Urinvejsproblemer hos hunde kan skyldes infektion i urinvejene eller blæresten, nedsat nyrefunktion eller urinkrystaller. Hos tæver kan det desuden være forårsaget af pyometra og hos hanhunde af forstørret prostata.

  1. Øreproblemer

Støv og snavs, der kommer ind i din hunds ører, kan føre til ørebetændelse hos din hund, og det vil typisk være en smertefuld omgang. Ørebetændelse hos hunde er let at spotte, da hunden næsten altid vil ryste meget på hovedet eller kradse sig ekstra meget på det ramte øre. Du kan også holde øje med ørevoksen, der hverken må være misfarvet eller lugte dårligt.

  1. Øjenproblemer

Hvis du oplever, at din hunds øjne bliver røde, sammenknebne eller fyldt med pus, at pupillerne ser større ud end normalt, eller at hornhinderne bliver uklare, kan det være tegn på øjenproblemer hos hunden. Hunde kan få øjensygdomme ligesom mennesker, herunder forskellige typer af stær, betændelse og nethindeløsning. Du bør altid reagere hurtigst muligt, hvis du har mistanke om, at din hund har øjenproblemer.

  1. Mave-/tarmproblemer

Mange hunde kommer til at lide af maveproblemer i løbet af deres liv, men det er langt fra alle maveproblemer, der er alvorlige. Symptomer på problemer med mave-/tarmsystemet indebærer bl.a. diarré, opkast og blod i afføringen, men hundens vægt og appetit kan også være nøgleindikatorer på, at der er noget galt. Maveproblemer hos hunde kan skyldes noget hormonelt eller medfødt hos hunden, men også fx fremmedlegemer og vira.

Du kender din hund bedst, og derfor er det meget vigtigt, at du reagerer, hvis du fornemmer, at der er noget galt, så I straks kan komme til dyrlægen. Du bør altid være ekstra opmærksom, hvis hunden ændrer adfærd, spiser mindre, har tabt sig, eller er mere træt end normalt.

Med en hundesygeforsikring hos ABCforsikring kan du få dækket op til 30.000kr. af dine dyrelægeregninger om året, med en selvrisiko på 20% af regningen (mindst 1.000kr. pr. diagnose).

 

Så meget koster en hundeforsikring

Prisen på en hundeforsikring kan variere efter race og forsikringsselskab, og så er der selvfølgelig forskel på, om du nøjes med en ansvarsforsikring til din hund, eller om du skal have hundesygeforsikring eller andre tilvalg oveni. Leder du efter en billig hundeforsikring, kan du nøjes med en ansvarsforsikring til nogle få hundrede kroner årligt.

Den bedste hundeforsikring for dig er ikke nødvendigvis den billigste. Det afhænger helt af dit behov, din økonomi, og hvilken hund du har. Det vigtigste er, at du er opmærksom på ting som selvrisiko, og hvad forsikringen dækker. Der kan nemlig være forskel fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, men også forskellige priser hos det samme forsikringsselskab afhængigt af din sammensætning. Læs her vores indlæg om, hvordan du sammensætter den rigtige forsikring.

Dækker en hundeforsikring skade på mine egne ting?

Hundeansvar omfatter skade på andres ting, men hvad med ejerens egne ting? Hvis hunden kommer til at vælte dit fjernsyn, og det går i stykker, virker det måske oplagt at ringe til forsikringsselskabet og oprette en sag. Desværre dækker hundeforsikringen ikke skader på ejerens egne ting, da hundeejeren selv påtager sig ansvaret og de risici, som det indebærer at have en hund.

 

Det siger vores kunder: