Læsetid: 4 min.

Sundhedsforsikring – tryghed for hele familien

Stress, ondt i ryggen, graviditet, depression, spændingshovedpine, knæproblemer … Livet er fyldt af forhindringer, og det er de færreste af os, der går gennem det uden en eller anden form for sygdom, lidelse eller skavank, der kræver behandling eller rådgivning.

Hos ABCforsikring kan du få en sundhedsforsikring gennem Dansk Sundhedssikring, der er Danmarks største udbyder af sundhedsforsikringer. En sundhedsforsikring har en lang række fordele, som vi vil komme nærmere ind på i dette blogindlæg, bl.a. kortere behandlingsgaranti end i det offentlige og adgang til online konsultationer med læger, sygeplejersker og andet sundhedsfagligt personale. 

 

Hvad er en sundhedsforsikring? 

Kort sagt er en sundhedsforsikring en forsikring, der dækker diverse behandlingsformer til sundhedsmæssige problemer. Det er ikke et alternativ til en ulykkesforsikring, men derimod en dækning af undersøgelser, afdækninger og behandlinger af sygdomme og skader, der med overvejende sandsynlighed kan afhjælpes eller forbedres ved behandling. Altså et supplement til de ydelser, du kan få gennem det offentlige.

“Hvad dækker en sundhedsforsikring?” tænker du måske. 

Der er flere forskellige niveauer af en sundhedsforsikring alt efter dit behov. Der er dog nogle basisdækninger, som bl.a. inkluderer:

 • behandling hos fysioterapeut, kiropraktor eller psykolog
 • behandling hos zoneterapeut, akupunktør, osteopat eller diætist
 • undersøgelse og behandling hos speciallæge
 • genoptræning efter operation
 • behandling af kræftsygdomme, der ligger uden for pakkeforløb i det offentlige
 • undersøgelse og/eller behandling hos speciallæge
 • online konsultationer med lægevagt.

Med disse basisdækninger er du godt stillet, i tilfælde af at du bliver syg eller kommer til skade og har behov for hurtig behandling. 

 

Få alsidig hjælp og vejledning fra eksperter med sundhedsfaglig baggrund

Som nævnt samarbejder vi med Dansk Sundhedssikring, der er Danmarks største udbyder. Dette betyder, at vi og du har adgang til deres over 90 medarbejdere med sundhedsfaglig baggrund, der med hver deres ekspertise sidder klar til at hjælpe og vejlede dig, når du har brug for det. For at sikre dig den bedste behandling har vi både private og offentlige tilbud i vores portefølje, så du får det bedste fra begge verdener.

 

Hvad koster en sundhedsforsikring? 

Prisen på en sundhedsforsikring afhænger af, hvilke dækninger du ønsker, og hvilket forsikringsselskab du tegner forsikringen igennem. Den billigste sundhedsforsikring kan være nok for dig, men det er ikke sikkert, at den er dækkende for dit behov, og så er det penge ud ad vinduet. Derfor bør du altid overveje, hvilke dækninger du har brug for, så du er bedst dækket ind til lige netop din livsstil. 

Hos ABCforsikring koster en sundhedsforsikring 295 kr. pr. måned for voksne og 123 for børn og unge op til 24 år tilmeldt forældrenes police. 

 

Bliv forsikret i tilfælde af alvorlig sygdom

Hver tredje dansker får kræft, inden de fylder 75 år. Det er den dårlige nyhed. Den gode nyhed er, at de fleste overlever. Alligevel kan det være livsomvæltende med sådan et forløb, ikke bare for den sygdomsramte, men også for alle de pårørende. 

Vi kan alle blive ramt af en alvorlig sygdom, og selv ikke den sundeste livsstil kan beskytte mod f.eks. kræft, der starter i cellerne. Derfor kan det give tryghed og ro i maven at tegne en forsikring, der dækker ved alvorlig sygdom, så du ved, at du og din familie er økonomisk godt stillet. 

Alvorlig sygdom dækker over en række sygdomme og lidelser, der betegnes som alvorlige og/eller livstruende. 

Hos ABCforsikring dækker vi forskellige underkategorier af:

 1. Kræftbehandling
 2. Hjerte-kar-behandling 
 3. Neurokirurgi
 4. Transplantation.

Derudover får du adgang til second opinion på lægejournaler og concierge-ordning. Concierge-ordningen dækker bl.a. medicinsk og kirurgisk behandling i udlandet, ophold under behandling for dig og en ledsager, ambulancetransport, rehabiliteringskirurgi m.v.

 

Få fat i en læge – også uden for din egen læges åbningstid

Det kan være rigtig frustrerende, hvis der opstår en situation, hvor du har brug for at få fat på en læge uden for klinikkens åbningstid. Lægevagten kan først kontaktes kl. 16, og du risikerer at skulle sidde i kø i timevis. 

Med en sundhedsforsikring har du adgang til online lægekonsultationer med en af vores tilknyttede læger. Hos ham eller hende kan du få en konsultation direkte fra mobilen, og du kan også få henvisninger, lægeerklæringer og recepter. Onlinelægen har åben fra morgen til aften, så du, næsten uanset hvornår noget sker, kan få adgang til god og kyndig vejledning fra en professionel.

 

Adgang via Dansk Sundhedssikrings portal

Når du tegner en sundhedsforsikring hos os, får du dækning via Dansk Sundhedssikring. Derfor foregår skadeanmeldelser også via deres portal, Mit DSS, som du kan få adgang til, efter vi har sendt dig velkomstbrev og police. 

 

Download ABC-appen og hav din sikkerhed lige ved hånden

Kunne du tænke dig et nemt og overskueligt overblik over dine forsikringer, og hvad de dækker, samt hurtig adgang til kontaktoplysninger, spørgsmål og svar? Det kan være praktisk at have alle sine forsikringsoplysninger lige ved hånden, så du altid kan komme i kontakt med en medarbejder, hvis du er ude for et uheld og er i tvivl om, hvad du skal gøre. 

Med vores app har du adgang til alt samlet ét sted. Men husk, at skal du anmelde en skade til sundhedsforsikringen, skal det gøres gennem DSS’ egen portal.

Det siger vores kunder: